Formatiepartijen zwijgen tijdens debat over de financiering van kinderopvang

Verschillende oppositiepartijen willen meer duidelijkheid over de plannen van het nieuwe kabinet met betrekking tot de financiering van de kinderopvang. Tijdens het debat van donderdag 11 april werd daar nog weinig over gedeeld. Dat meldt Welingelichte Kringen.

GroenLinks-PvdA-Kamerlid Senna Maatoug riep het kabinet op om duidelijkheid te geven over het afschaffen van de kinderopvangtoeslag. VVD-Kamerlid Queeny Rajkowski gaf aan dat ze al lange tijd duidelijkheid wil geven, maar aangezien de partijen nog aan het onderhandelen zijn kan er weinig over gezegd worden.

Toekomstbeeld kinderopvangtoeslag 

Pieter Grinwis van de ChristenUnie wilde van het NSC weten wat hun toekomstbeeld is over de kinderopvangtoeslag. Tjebbe van Oostenbruggen (NSC) had eerder aangegeven voorstander te zijn van directe financiering, maar dan moet er wel naar het inkomen van de ouders worden gekeken. Daarop kreeg hij veel kritiek, want het systeem zou lijken op het huidige toeslagenstelsel.

De PVV sprak met geen woord over de toekomst van de financiering van kinderopvang en de gehele BBB was niet aanwezig tijdens het debat.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk