Nieuwe kinderopvang in het centrum van Almelo

De naam van deze nieuwe kinderopvang in Almelo is De Hommel. De beheerders van deze nieuwe opvang zijn Marion Kassenberg en Daniëlle Aman. Bij De Hommel is er dagelijks ruimte voor maximaal dertien kinderen van 0 tot en met 4 jaar oud. De nieuwe crèche in het centrum van Almelo is vijf dagen in de week open, aldus Tubantia.

De beide dames hebben al ervaring binnen de branche. Kassenberg heeft namelijk een opvang in Groningen en Aman heeft er één in Vriezenveen. Naast deze werkzaamheden leek het de dames leuk om samen een kinderopvang te beginnen. Ze zitten met De Hommel gevestigd in een pand aan de Boddenstraat. Voorheen werd dit pand onder andere gebruikt door een scholenorganisatie. 

Heropenings proces 

Voordat de twee initiatiefnemers het pand konden heropenen, moest er nog van alles gebeuren. De GGD Twente stelde een behoorlijke eisenlijst op. Zo moest er volgens de controlerende instantie van alles worden aangepast. De inrichting van het pand moest zodanig veranderen zodat het geschikt werd voor het opvangen van kinderen. De voorzieningen en brandveiligheid moesten anders, maar dat is inmiddels allemaal gebeurd en goedgekeurd.

De opvang kan officieel vanaf 1 april open, maar omdat die datum op tweede paasdag valt is er besloten om de deuren van de kinderopvang op dinsdag 2 april te openen. Aman geeft aan dat er al zeven ouders zijn die willen dat hun kind gebruik gaat maken van De Hommel. Ze geeft aan dat de kinderopvang bedoeld is om persoonlijke aandacht en vertrouwen te geven aan de kinderen om ze helpen met groeien en ontwikkelen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema