Monter Kinderopvang opent nieuwe vestiging in Basisschool Comenius

Monter Kinderopvang BSO de Comenius opent vanaf 26 februari een nieuwe vestiging in het schoolgebouw van Algemene Basisschool Comenius. Directeur van Monter Kinderopvang, John Deckers, en directeur bestuurder van ABS Comenius, Nathaly Timmerman, ondertekenden afgelopen maandag de overeenkomst. Dat meldt Rodi.nl.

Leerlingen van basisschool Comenius gaan voor de buitenschoolse opvang naar BSO de Schatkist. Deze opvang zit tegenover de school. Vanaf 26 februari hoeven de kinderen niet meer de weg over te steken, maar kunnen ze gebruikmaken van de opvang in het eigen schoolgebouw. De wens was er al langer om een BSO in de school te openen, maar er was nog geen geschikte ruimte beschikbaar.

Weinig plek voor kinderopvang 

Er is in Nederland maar weinig plek voor kinderopvang. Ouders die hun kinderen naar Basisschool Comenius brengen kunnen de naschoolse opvang nu heel makkelijk regelen. Doordat de school nu zijn eigen opvang opent, komen er ook weer wat plaatsen vrij op BSO de Schatkist.

Ruimte wordt onder handen genomen 

De ruimte waar de BSO zich bevindt wordt de komende weken verder klaargemaakt en ingericht. Er komt een nieuwe keuken, verschillende speelhoeken voor elke leeftijd en een plek om te chillen voor de oudere kinderen. De school en de kinderopvang voeren ook gesprekken over het ontwikkelen van een gezamenlijke pedagogische visie.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk