Ouders zijn verkeersdrukte kinderopvang en basisscholen Appingedam zat

Ouders die hun kind met de auto naar school brengen in Appingedam staan dagelijks te wachten voor een parkeerplek. Het is elke ochtend ontzettend druk op de parkeerplaats. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Aan de Olingermeeden in Appingedam zit niet één school, er zitten er vier plus een kinderopvang. Alle basisscholen van Appingedam zitten dit jaar allemaal op dezelfde plek. Dat komt omdat het pand waar normaal gesproken obs De VuurVlinder en cbs De Triangel in zitten versterkt wordt. De leerlingen zijn verplaatst naar tijdelijke gebouwen aan de Olingermeeden, waar dus ook obs Jan Ligthart en cbs De Citer zitten.

Verkeerd parkeren 

Eline Bos uit Appingedam heeft haar dochters naar De Vuurvlinder gebracht en staat met de auto op een parkeerplek die eigenlijk bedoeld is voor medewerkers van de kinderopvang. Ze is niet de enige, want er zijn meer ouders die hun auto verkeerd parkeren. “Er zijn te veel scholen op één plek, en daardoor is er te weinig ruimte.”

Goed opletten 

Zeker op vrijdagmiddag is het een drukte van jewelste. Bos maakt zich zorgen om de situatie. Mensen rijden af en aan en letten niet zo heel goed op. Kinderen die met de bus naar school komen moeten wel gewoon oversteken. “Het is goed oppassen geblazen en het kan zo fout gaan”, aldus een bezorgde Bos.

Parkeerplekken kinderopvang 

De gele borden moeten proberen orde te scheppen in de parkeerchaos. Ook moeten ze de parkeerplekken voor kinderopvang Kids2B vrijhouden voor medewerkers en ouders. Dat lukt alleen niet heel goed. Automobilisten parkeren, ondanks de gele verkeersborden, hun auto’s op plekken waar het eigenlijk niet mag.

Als de scholen uitgaan, zetten veel ouders hun auto op de lege plekken bij de kinderopvang neer. Ook als er dus gele bordjes staan. Omwonenden van het parkeerterrein vinden de gele borden rondom het schoolterrein ook wel wat veel. De ouders zelf zien veel liever een klaar-over die alles in goede banen begeleid.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk