Proef met wasbare luiers in de Hoeksche Waard

Grôôs in de luiers is een proef om te zien of het gebruik van wasbare luiers ook iets voor jou en je kindje kan zijn. In september 2023 start gemeente Hoeksche Waard in samenwerking met Kaatje Katoen een pilot waarbij jonge ouders gedurende 6 weken ervaring op kunnen doen met wasbare luiers. Dat meldt de gemeente Hoeksche Waard.

Tijdens dit project maak je als deelnemer gratis gebruik van een zorgvuldig samengesteld pakket wasbare luiers en bijbehorende accessoires. Daarbij krijg je natuurlijk ook begeleiding om de luiers makkelijk en effectief te gebruiken en is er een Hoeksche Waardse consulente beschikbaar om je vragen aan te kunnen stellen. In totaal zoekt de gemeente 15 deelnemers voor dit project.

Experiment met wasbare luiers 

Gebruik je op dit moment nog geen wasbare luiers, heb je een kindje in de leeftijd 4 tot 18 maanden en ben je benieuwd of het gebruiken van wasbare luiers iets voor jou en je kind is? Schrijf je hier dan in en ga 6 weken lang samen met 14 andere ouders uit de Hoeksche Waard het experiment aan! Half september is de eerste bijeenkomst, ruim voor die tijd neemt de gemeente contact met je op. De gemeente merkt dat er veel interesse is in deelname aan de pilot. De gemeente neemt contact met je op om je aanmelding door te spreken. Uit de aanmeldingen worden 15 deelnemers geselecteerd. Wees er snel bij, 4 september sluit het aanmeldformulier.

Door: Nationale Onderwijsgids