Kinderopvangtoeslag nu ook voor werkende Oekraïense vluchtelingen

Het kabinet wil dat werkende Oekraïense ontheemden, en alle andere werkende ouders met een partner buiten de EU, aanspraak kunnen maken op kinderopvangtoeslag. Kinderopvangtoeslag is een belangrijk middel om werk en de zorg voor kinderen te kunnen combineren. De ministerraad heeft op voorstel van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingestemd met de wetswijziging om dit mogelijk te maken. Dat meldt de Rijksoverheid. 

Het kabinet wil dat werkende Oekraïense ontheemden, en alle andere werkende ouders met een partner buiten de EU, aanspraak kunnen maken op kinderopvangtoeslag. Kinderopvangtoeslag is een belangrijk middel om werk en de zorg voor kinderen te kunnen combineren. De ministerraad heeft op voorstel van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingestemd met de wetswijziging om dit mogelijk te maken.

Combinatie van werk en zorg 

Het opvangen van kinderen stimuleert mensen om deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Het vergemakkelijkt de combinatie van werk en zorg voor kinderen. Het verstrekken van kinderopvangtoeslag aan ouders met een partner buiten de EU zorgt ervoor dat het gebruik van kinderopvang betaalbaarder en daarmee laagdrempeliger wordt.

Raad van State 

De ministerraad heeft ermee ingestemd het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State te zenden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

Door: Nationale Onderwijsgids