Week 37: Problemen met schoolboeken, brief tegen fascisten en hoofdcamera

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Ernstige vertraging bij de levering van schoolboeken

De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft maandag tegen NU.nl gezegd dat de levering van schoolboeken ernstig vertraagd is. Op sommige scholen schijnt zelfs de helft van de boeken nog niet te zijn geleverd.

Dinsdag: Renaissanceschool in Almere vindt brief met 'Fascisten opgerot'

Ouders met kinderen op de Renaissanceschool in Almere voelen zich bedreigd. Vlakbij de ingang van de school hing maandagochtend een brief met de tekst ‘Fascisten opgerot’ erop. De school is eind augustus van start gegaan met vier leerlingen die les krijgen van één docent. De ouders geven ook aan dat ze een hoop negatieve reacties over zich heen krijgen als ze vertellen waar hun kind naar school gaat.

Woensdag: Unieke meestertour voor horecastudenten tijdens Week van de Horeca

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) biedt studenten en leerlingen van een horecaopleiding de unieke kans om mee te gaan op een exclusieve SVH Meestertour op donderdag 22 september tijdens de Week van de Horeca.

Donderdag: Roxeanne Hazes leest eigen kinderboek voor op haar oude basisschool

Roxeanne Hazes is donderdagochtend teruggegaan naar haar oude basisschool in het dorp Loenen aan de Vecht in de provincie Utrecht. De zangeres las daar aan een groep scholieren haar eigen kinderboek Grapje!, dat over pesten gaat, voor.

Vrijdag: Ziekenhuis komt met een slimme hoofdcamera voor in het chirurgisch onderwijs

Het Reinier de Graaf ziekenhuis en de startup Crescent Med werken samen om een slimme hoofdcamera in combinatie met een livestream te testen binnen het chirurgisch onderwijs. Studenten kunnen op die manier live meekijken met de chirurg en vragen stellen tijdens de operaties.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk