Normal_ggd_flevoland_gaat_50_procent_van_de_gastouders_onaangekondigd_bezoeken

Op het kinderdagverblijf Spierings in Oss waren volgens de GGD structureel te veel kinderen aanwezig. Daarom kreeg de agrarische opvang een waarschuwing. Inmiddels heeft Spierings een aantal contracten van ouders per direct moeten beëindigen. Dit meldt Dtv Nieuws. 

Ouders zijn verre van begripvol. En dat snapt eigenaar Jasper Spierings ook. Dat er ook bij het beëindigen van de contracten fouten gemaakt zijn, ontkent hij niet. Zo kregen ouders eind mei te horen dat hun kind nog een maand naar de opvang kon en waarom dat zo was, werd niet verteld. Ouders raakten in paniek.

Structureel probleem

Pas later werd ook voor de ouders bekend dat het om een kritisch GGD-bezoek ging, waarbij de inspecteur vaststelde dat alle groepen te veel kinderen bevatten. Van drie kinderen was niet eens bekend dat zij er zaten. Op basis van de presentielijsten, ontdekte de GGD het structurele probleem.

Belangenvereniging BOiNk noemt de resultaten van het onderzoek verontrustend. Met name omdat het kinderdagverblijf bepaalde zaken niet vermeldde. “Dat is een ernstig vergrijp waarop normaal gesproken boetes volgen en bij herhaling zelfs sluiting mogelijk is.”

Volgens de regels van de GGD

Spierings wil het aantal groepen uitbreiden, zodat er meer kinderen op de opvang terechtkunnen. Nu zijn dat er nog 64 en straks hopelijk 96. Ook werkt het kinderdagverblijf inmiddels weer volgens de regels van de GGD.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky