24/7 noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen

Vanaf woensdag 25 maart kunnen kinderen van ouders in cruciale beroepen ook ’s avonds, ‘s nachts en in het weekeinde opgevangen worden. Deze nieuwe, extra noodopvang is mogelijk gemaakt op de locatie van kinderopvang én buitenschoolse opvang Heerlerbaan van Humankind, dankzij Intensieve samenwerking met diverse partners in de regio Parkstad. Dit meldt Humankind.

Sinds de aangescherpte maatregelen van de overheid om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn scholen gesloten en is kinderopvang alleen geopend voor kinderen van ouders met cruciale beroepen. Samen met regionale partners zoals onder andere de Parkstadgemeenten, Kinderopvang Parkstad, Stichting Kinderopvang Nuth, POV Heerlen/Voerendaal, CMWW, Kinderdagpaleis Eigenwijs, neemt Humankind haar maatschappelijke verantwoordelijkheid; zij willen mensen steunen die Nederland draaiende houden.
 

Behoud van kwaliteit en veiligheid

Juist voor Nederlanders in deze beroepen is ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekeinde behoefte aan kinderopvang. “We zijn meteen het idee voor een 24/7 opvang gaan onderzoeken na de berichtgeving afgelopen weekend. Kwaliteit en veiligheid staan voorop bij Humankind en dat geldt ook voor dit nieuwe initiatief. Samen met partners en onze bevlogen pedagogisch medewerkers zijn we in staat om dit in een tijdsbestek van dagen te realiseren,” zegt Claire van der Velden, initiatiefnemer en regiodirecteur bij Humankind. KDV en BSO Heerlerbaan is gevestigd in de directe omgeving van het ziekenhuis, een pand dat puur is gericht op kinderopvang en voldoende parkeergelegenheid biedt op eigen terrein. 
 

Andere locaties in Parkstad

Gestart wordt op deze locatie Heerlerbaan. Mocht de vraag groeien, dan is samen met de partners al gekeken naar andere locaties in Parkstad, zowel bij Humankind als op locaties van andere kinderopvang-aanbieders. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids