Normal_vaccineren__spuit__injectie

Kinderopvang Columbus Junior gaat vaccinatie verplichten voor alle kinderen én alle medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. Alle medewerkers van Columbus Junior moeten kunnen aantonen dat zij ofwel gevaccineerd zijn, of de mazelen hebben gehad. Met deze maatregel hoopt Columbus Junior de veiligheid van alle kinderen te kunnen waarborgen. Dit meldt de kinderopvang op haar website.

De kinderopvang heeft in juli een inventarisatie gedaan onder al het personeel van de circa 50 vestigingen in de Achterhoek. Zo’n 100 medewerkers blijken nog onvoldoende beschermd. Zij krijgen van Columbus Junior het aanbod om door een arts gevaccineerd te worden. Binnenkort zal een soortgelijke inventarisatie onder stagiaires en kinderen starten, schrijft Columbus Junior.
 
De organisatie gaat hiermee nog een stap verder dan kinderopvangorganisatie Berend Botje, die eind april, als een van de eerste in Nederland, bekend maakte per 1 juli geen kinderen meer op te vangen als ze niet zijn ingeënt tegen de bof, mazelen en rode hond. Negen van de 3000 kinderen hebben toen afscheid genomen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids