Normal_rss_entry-111328

De verdachte opvangmedewerker Bart C. (27) gaat een bekentenis afleggen over in totaal zeven gevallen van ontucht en een schennispleging in De Bilt. "Ik neem mijn verantwoordelijkheid en ben opgelucht dat ik mijn verhaal kan gaan vertellen tegen de politie. Ik wil zo wat onrust wegnemen bij de ouders en in de maatschappij en enkele nuances aanbrengen'', zei de verdachte dinsdag tijdens de eerste korte zitting in zijn strafzaak.

Zijn advocaat Chris Hesen vertelde na afloop dat Bart C. tot dusver de ontucht met twee meisjes heeft toegegeven en een vergelijkbare verklaring wil afleggen over de meest recente beschuldigingen.

De officier van justitie beschuldigt de ex-medewerker van een buitenschoolse opvang van ontucht met in totaal zeven meisjes in de leeftijd tussen vier en tien jaar, plus het tonen van zijn geslachtsdeel aan een achtste slachtoffer.

Schok

Bart C. werkte als pedagogisch medewerker bij de buitenschoolse opvang van Partou Kinderopvang in De Bilt. Hij werd in augustus gearresteerd. De aanhouding van de geliefde medewerker veroorzaakte een schok bij ouders, kinderen en collega's.

Een psychiater zal hem de komende maanden verder onderzoeken. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak staat gepland op 30 januari.

Door: ANP