Normal_rss_entry-100948

Voor ouders die zich zorgen maken vanwege de ontuchtzaak op een kinderopvang in De Bilt is Slachtofferhulp beschikbaar. De organisatie heeft dat donderdag benadrukt. Volgens een woordvoerster is er al contact met een aantal ouders.

Slachtofferhulp was woensdagavond niet op de bijeenkomst waar honderd ouders werden ingelicht over de zaak, terwijl de instantie dat wel had aangeboden. De betrokken instanties weten dat hulp beschikbaar is en kunnen doorverwijzen, aldus de woordvoerster in een toelichting.

Het Openbaar Ministerie maakte woensdag bekend dat een 27-jarige pedagogisch medewerker van de buitenschoolse opvang van Partou Kinderopvang in De Bilt twee kinderen uit één gezin onzedelijke handelingen bij hem heeft laten verrichten. De man uit Utrecht die al vijf jaar bij Partou werkte, heeft dat toegegeven en is ontslagen.

De politie heeft geen aanwijzingen dat de verdachte ook met andere kinderen ontucht heeft gepleegd maar onderzoekt wel mogelijke andere incidenten. Zijn computer en telefoon zijn daarom in beslag genomen.

Bij de buitenschoolse opvang van Partou in De Bilt is donderdag door Partou voor extra ondersteuning gezorgd.

Door: ANP