Finalisten Partou Kinderopvang bij UNICEF Kinderrechten Filmfestival, foto: ® Marjolijn van Dijk Fotografie

Buitenschoolse opvang Partou bso uit Utrecht is gisteren uitgekozen tot de winnende bso die mee mag doen aan de landelijke finale van het UNICEF kinderrechten filmfestival in Tuschinski. Op 23 juni nemen de kinderen het met hun film ‘Uni Cef’ over kinderrechten op tegen elf andere inzendingen. Dit meldt Partou.

Het UNICEF kinderrechten filmfestival laat kinderen van 8 jaar en ouder spelenderwijs nadenken over hun rechten, door hier een eigen Mini Movie over te maken. Basisscholen uit elke regio van het land, Partou kinderopvang en Stichting het Vergeten Kind organiseerden eigen voorrondes.

Partou Kanaalweg 95a uit Utrecht kwam met hun film over kinderrechten als recht op schoon drinkwater en recht op onderdak en tegen kinderarbeid als beste van de ruim vijftig inzendingen uit de bus. Met een professionele filmcoach maakten zij een remake van hun film, waarmee ze samen met negen andere bso’s de strijd aan gingen om de landelijke finale te bereiken. Op 31 mei kwamen de deelnemende bso’s naar Pathé Rembrand in Utrecht, waar hun film in première ging.

De jury oordeelde dat de film van de Kanaalweg 95a er echt uitsprong. Ze lieten meerdere problemen zien die op onze wereld spelen én maakten heel goed duidelijk dat je niet alleen voor kinderrechten vecht, maar met zijn allen. De winnende film is hier te bekijken op YouTube.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids