Normal_leidster__kinderopvang__kov__opvang__kinderen

De winnaars van de Kinderopvang Awards 2016 zijn bekend. Ouders waarderen vooral de locatie en de gevarieerde activiteiten die worden aangeboden bij de winnende kindcentra. Ook op een goed pedagogisch beleid en betrokken medewerkers wordt hoog gescoord door de winnaars. Dit meldt Opiness.

De beste kinderopvangketen is Junis Kinderopvang, met 57 vestigingen in de regio Alphen aan de Rijn. Het meest gewaardeerde kinderdagverblijf is De Toverfluit in Hedel. De beste buitenschoolse opvang staat in Groningen, namelijk BSO De Blokhut. Naast deze prijzen zijn ook twaalf Regio Awards uitgereikt.
 
Ouders konden via de websites Tevreden.nl en Opiness.nl voor 17 juni 2016 een review over hun ervaringen met een kinderopvang plaatsen. De locaties werden beoordeeld op beleid, locatie, medewerkers, informatie en veiligheid. Uit de reviews bleek dat een uitgebreide buitenlocatie zeer gewaardeerd werd door ouders, zoals de mogelijkheid tot helpen op de kinderboerderij, werken in een moestuintje of modderdagen. Daarnaast worden betrokken, lieve leidsters erg belangrijk gevonden. Ook flexibiliteit in opvangtijden wordt steeds meer gewaardeerd.
 
De Kinderopvang Awards is de jaarlijkse prijs voor de best presterende kinderopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en kinderopvangorganisatie. De prijzen verschillen per soort opvang. De beste kinderopvang ontvangt één maand gratis pampers, de beste buitenschoolse opvang ontvangt spelletjes en knutselpakket ter waarde van 300 euro, de beste peuterspeelzaal ontvangt een speelkleed van de wereldbol, en de beste keten van Nederland ontvangt een complete Facebook campagne. 
 
© Nationale Onderwijsgids