Normal_peuter_kind_spelen_bellenblazen

De Stichting Kinderopvang Oestgeest (SKO) en het Openbaar Primair Onderwijs Oestgeest (Opoo) willen in augustus een zomerschool aanbieden voor leerlingen van de basisschool uit de regio. De zomerschool moet vooral leuk worden voor de kinderen, nadat ze veertig weken lang verplichte lessen hebben gehad. Maar als vanzelf zullen dan ook allerlei vaardigheden oppikken, denken de organisaties. Dit meldt Leidsch Dagblad.

“Ik denk dat de kinderen na afloop roepen om nóg een week. Het is een onwijs leuk en prikkelend initiatief”, zegt directeur Gert-Jan den Adel van Opoo. Het achterliggende idee is dat de kinderen door met elkaar creatief bezig te zijn, zelfstandiger worden en sociale vaardigheden leren zoals samenwerken, communiceren en keuzes maken. Bovendien zal Engels de voertaal worden op de zomerschool, zodat hun taalvaardigheid in die taal ook zal verbeteren.
 
Het initiatief is zowel voor de leerlingen als docenten leuk, denkt Den Adel. “Veertig weken per jaar moet er heel veel, is de druk hoog. Nu kunnen leerkrachten gewoon superleuk met de kinderen bezig zijn, zonder dat je vastzit aan een bepaald curriculum”. 
 
De zomerschool in Oestgeest is toegankelijk voor alle kinderen uit de regio in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Het aantal plekken is beperkt dus tijdig aanmelden via www.summerschooloestgeest.com is noodzakelijk. Ouders kunnen kiezen uit de week 10-17 augustus en 17-21 augustus. Het programma duurt een week en wordt geboden op de Montesorrischool in Oestgeest. Deelname kost 250,- euro per week per kind.
 
© Nationale Onderwijsgids