Normal_boeken

Het prentenboek van de Kinderboekenweek wordt dit jaar gemaakt door illustrator Mies van Hout. Van Hout maakt het boek op uitnodiging van organisator CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek), die eerder al bekend maakte Simon van der Geest als schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk te hebben gestrikt. 

Van Hout werkt al ruim 25 jaar als illustrator en won verschillende prijzen. Zo kreeg ze in 2006 de Kinderboekwinkelprijs voor Bang Mannetje en werd Vriendjes in 2013 bekroond met een Vlag en Wimpel van de Penseeljury. Haar boeken zijn in meer dan 20 talen verschenen. Van Hout volgt Marit Törnqvist op, die in 2014 het prentenboek Fabians feest maakte. 
 
De 61ste Kinderboekenweek vindt plaats van 7 t/m 18 oktober 2015 en onder het motto Raar, maar waar! staan natuur, wetenschap en techniek centraal. Omdat kinderen zich van nature afvragen hoe de wereld in elkaar zit en waarom dingen gaan zoals ze gaan, wordt er tijdens de kinderboekenweek extra aandacht besteed aan boeken waarin antwoord wordt gegeven op zulke vragen. Want naast het zelf uitvinden kunnen kinderen er natuurlijk ook over lezen en staat in de uitgelichte boeken de nieuwsgierigheid centraal. 
 
© Nationale Onderwijsgids