Door huisjesmelkers weggepeste studenten moeten zich melden

Studenten die worden bedreigd of weggepest door hun huurbazen, in Groningen gebeurt dat nog best vaak. Deze zogenoemde huisjesmelkers moeten, als het aan wethouder Rik van Niejenhuis van Wonen ligt, harder aangepakt worden. Dat mag volgens Van Niejenhuis best op een ‘barbaarse’ manier. Dat meldt OOG TV.

Naar aanleiding van een artikel in de UKrant, waarin geschreven wordt over weggepeste studenten door huisjesmelkers, hadden enkele fracties daarover vragen gesteld in de gemeenteraad.

Weggepeste studenten 

Van Niejenhuis geeft aan dat er in het afgelopen jaar al minstens drie meldingen zijn binnengekomen van weggepeste studenten uit woningen. Hij roept studenten dan ook op om zich te melden als hen dit overkomt. “Alleen dan kunnen wij iets voor je betekenen.”

Studenten zijn bang om zich te melden 

Fractievoorzitter van Student & Stad Daan Swets vindt dat een lastige kwestie, want hij merkt dat studenten juist bang zijn om zich te melden. Wel zal de KEI-week die in augustus plaatsvindt extra aandacht besteden aan het melden van eventuele problemen met de huurbaas.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk