Studenten ArtEZ geven dieren een stem tijdens voorstellingen in Burgers' Zoo

ArtEZ-studenten van de opleiding ‘Artisteducator in Theater’ observeren sinds september dieren in de Koninklijke Burgers’ Zoo. De kunstenaars en theaterdocenten willen graag dieren en de natuur een stem geven in het theater. Woensdag 1 november en donderdag 2 november zijn er voorstellingen in het dierenpark. Dat meldt Burgers’ Zoo. 

De studenten leren met dit experiment iemand anders zijn perspectief te begrijpen. Ook werken de studenten samen met een ‘expert van de werkelijkheid.’

Kennis en ervaring 

Burgers’ Zoo ontvangt jaarlijks tientallen studenten biologie, diermanagement, natuureducatie of ecologie in opleiding. Zij doen graag kennis en ervaring op in de dierentuin.

Korte voorstellingen 

Woensdag 1 en donderdag 2 november van 13.45 tot 16.00 uur presenteren de studenten de korte voorstellingen op diverse locaties in de dierentuin. Ze vinden plaats in de Bush, de Desert en de zebrastallen van de Safari. Met een speciaal ticket voor de voorstellingen volgen bezoekers een route die die ze langs de verschillende voorstellingen brengt. De opbrengst gaat volledig naar projecten van natuurbehoud.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk