Normal_gevel

Twee weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat het Amsterdamse dispuut Ares van de studentenvereniging L.A.N.X. ernstig grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond tijdens een introductiereis eind 2022 naar Roemenië. De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is geschokt over het nieuws en heeft in overleg met de UvA en de VU de financiering en promotionele steun aan L.A.N.X. stopgezet. Dit meldt Hogeschool van Amsterdam.

De hogeschool schrijft op hun website dat een studentenvereniging de taak heeft om een veilig sociaal vangnet te zijn voor nieuwe studenten die levenservaring op willen doen tijdens hun studie.  Hierbij moet de veiligheid van studenten niet in gevaar komen. Het is daarom van belang dat dit soort ernstige misstanden niet meer kunnen gebeuren.

Stop

Samen met de UvA en de VU heeft de hogeschool de financiële en promotionele steun aan L.A.N.X. beëindigt. Ook doen zij de oproep aan de studentenvereniging om zelf structurele cultuurverandering door te voeren. Hierin heeft grensoverschrijdend gedrag geen plek, zegt HvA.

Wel blijven de onderwijsinstellingen in gesprek met de vereniging om de cultuurverandering te ondersteunen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Marian van Reesch

Afbeelding: HvA