Hogeschool Rotterdam gaat samenwerken met productbedrijf Renewi

Waste-to-productbedrijf Renewi verzorgt vanaf september 2022 de verwerking van de afvalstromen binnen Hogeschool Rotterdam. Ook levert Renewi per januari 2023 de afvalscheidingsmiddelen die bronscheiding op de werkvloer mogelijk maken. Op die manier kan er nog beter op type afval gescheiden worden. Hogeschool Rotterdam heeft Renewi als partner gekozen om de doelstelling en ambitie te halen. De hogeschool wil namelijk het (rest)afval per medewerker en student terugdringen en volledige afvalscheiding aan de bron vanaf 2023 ondersteunen. Dat meldt Renewi. 

Gemiddeld produceerde iedere medewerker en student van de Hogeschool Rotterdam in 2019 per jaar 11,76 kg afval. De ambitie is om dit met de helft te verminderen. Dan zou het 5,88 kg afval per persoon moeten worden. 

Verduurzaming 

De Hogeschool Rotterdam zet zich breed in voor de verdere verduurzaming van de organisatie. Met het programma ‘Samen Duurzaam’, dat in 2019 van start ging, is het doel om gezamenlijk bewustwording, activering en verbinding te werken aan de verduurzaming van de Hogeschool. 

Afval inzamelmiddelen 

Renewi levert aan de hogeschool unieke afval inzamelmiddelen. Hogeschool Rotterdam zal het afval beter kunnen scheiden. De inzamelmiddelen zorgen ervoor dat ze het afval duurzaam en ordelijk kunnen scheiden van papierstromen, plastic verpakkingen, drankkartons en restafval. 

Door: Nationale Onderwijsgids/ Femke van Arendonk