Avans Hogeschool zet in op nieuwe voorzieningen en studentenwoningen

De bedoeling is dat er nieuwe onderwijsvoorzieningen en studentenwoningen in Den Bosch komen. Het gaat om een initiatief van Avans Hogeschool en BrabantWonen. Om dit te kunnen realiseren, moet het bestemmingsplan worden aangepast. Dit meldt ‘S-Hertogenbosch.

Avans wil het gebruik van auto’s zoveel mogelijk vermijden en heeft daarom een ruime hoeveelheid fietsvoorzieningen opgenomen in het plan. Ook komt er een WKO (warmte- koude-opslag), zonnepanelen en energiezuinige verlichting en installaties. Van de voormalige kunstacademie worden de stalen spanten gebruikt, waardoor de nieuwe gebouwen circulair worden gebouwd.

Studentenwoningen

Naast een plek voor onderwijs komen er ook 125 studentenwoningen. Deze zitten in de sociale huur. In de toekomst kan het uitgebreid worden tot maximaal 210 studentenwoningen.

Kleinschalige horeca

Als onderdeel van de looproute tussen het centraal station Den Bosch en de Onderwijsboulevard komt een groen en klimaatbestendig binnenhof. Ook zal er kleinschalige horeca met zitgelegenheid worden gebouwd.

In beroep gaan

Als de gemeenteraad in oktober het bestemmingsplan heeft vastgesteld, zal de omgevingsvergunning worden verleend. Het is echter voor beide nog mogelijk om in beroep te gaan.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer