Zeven studenten strijden om de Conservatorium Talent Award 2022

Conservatorium Talent Award (CTA) is een muzikaal jazzevenement dat een podium biedt aan aanstormend talent in verschillende disciplines: van zang tot gitaar en van trombone tot contrabas. De beste studenten van 7 Nederlandse conservatoria strijden om de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2022. Dat meldt de provincie Noord-Brabant. 

De finalisten van de 11e editie van CTA zijn:

* Jim van de Klundert (Koninklijk Conservatorium Den Haag)
* Maarten Combrink (Conservatorium van Amsterdam)
* Sebastiaan Visser (ArtEZ, Zwolle)
* Mees Booden (Codarts Rotterdam)
* Mark Schimmel (Prins Claus Conservatorium Groningen)
* Fenne Scholten (HKU Utrechts Conservatorium)
* Peter Willems (Conservatorium van Maastricht)

Zelfgeschreven compositie 

Tijdens het gratis te bezoeken dagprogramma speelt iedere finalist een set (met in ieder geval een zelfgeschreven compositie) met eigen band. De kandidaten worden hierop beoordeeld door een vakkundige jury. ’s Avonds treden de kandidaten op met het befaamde Jazz Orchestra of the Concertgebouw, waarna de prijzen worden uitgereikt. Voor het feestelijke avondprogramma worden er kaarten verkocht via de Verkadefabriek.

Wedstrijd 

De wedstrijd is te bezoeken op zondag 22 mei in de Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, ’s-Hertogenbosch. Voor meer informatie zie: jazzinduketown.nl.

Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant 

CTA is onderdeel van Jazz in Duketown en wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 5.000 euro om te besteden aan talentontwikkeling en treedt op tijdens Jazz in Duketown 2022. Daarnaast wordt de Mingus-prijs voor de beste compositie uitgereikt. Hieraan is een geldbedrag van 1.000 euro verbonden. Deze compositieprijs wordt mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Mingus-fonds, een CultuurFonds op Naam voor jazz en geïmproviseerde muziek.

Met de finalisten en leden van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw organiseert het Cultuurfonds bovendien workshops voor jonge musici in verschillende Brabantse regio’s.

Door: Nationale Onderwijsgids