Minister in gesprek met studenten over impact van corona: 'Lucht je hart'

Minister Van Engelshoven gaat online in gesprek met studenten in het hoger onderwijs over de impact van corona op studenten en om samen te bespreken wat perspectief kan bieden. De minister gaat naar vier studentensteden; Groningen, Rotterdam, Enschede en Maastricht. In Groningen heeft het eerste gesprek woensdag plaatsgevonden. Dit melden Rijksoverheid en Scienceguide.

De coronacrisis valt iedereen zwaar. Dit kabinet doet er alles aan om de crisis zo gauw mogelijk te boven te zijn. In de tussentijd is het zaak om zo goed mogelijk voor elkaar te zorgen en naar elkaar om te kijken. Daarom gaat minister Van Engelshoven in vier grote studentensteden in gesprek met studenten. Tevens nodigt de minister bestuurders van de stad en van hogescholen en universiteiten uit om deel te nemen.
 
De minister hoort graag hoe het met studenten gaat en wil bespreken wat op de korte en lange termijn nodig is om ze vooruit te helpen. De online bijeenkomsten worden georganiseerd door de studentenbelangenorganisaties LSVb, ISO, LKvV en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
 
De volgend gesprekken staan gepland:
  • Rotterdam op 15 maart van 16.30 tot 18.00 uur
  • Enschede op 29 maart van 16.00 tot 17.30 uur
  • Maastricht op 31 maart van 17.00 tot 18.30 uur
 

Groningen

In Groningen was minister Van Engelshoven te gast in het gebouw van studentenvereniging Albertus Magnus. Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool waren bestuursvoorzitters Jouke de Vries en Dick Pouwels aanwezig. De Groningse burgemeester Koen Schuiling schoof online aan.
 
Van Engelshoven vertelde dat ze niet verwacht dat er na de komende kabinetsformatie nog een leenstelsel is. Ook kwamen onderwerpen zoals het mentaal welbevinden van de studenten, de impact van corona op het hoger onderwijs en een eventuele heropening van de onderwijsgebouwen aan bod.