Studenten: beloftes op perspectief wederom niet waargemaakt door kabinet

Studentenorganisaties reageren teleurgesteld op het uitblijven van versoepelingen in het hoger onderwijs. "Het is zo ontzettend jammer om te zien dat studenten structureel achteraan staan voor versoepelingen", zegt voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg, Dahran Çoban. "Duizenden studenten zitten nu al maanden thuis en hebben geen zicht op verbetering. Wederom worden gemaakte beloftes op perspectief niet waargemaakt", constateert ze.

Ook de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) noemt het "bijzonder hoe studenten van hogescholen en universiteiten elke keer weer tussen wal en schip vallen". Vicevoorzitter Freya Chiappino stelt vast dat "plannen voor het hoger onderwijs de prullenbak in worden gegooid". Volgens Chiappino "lijkt het alsof studenten de boot uit worden geduwd". Ze roept het kabinet op te voorkomen "dat ze verdrinken".

ISO en LSVb wijzen op recent onderzoek waaruit blijkt dat veel studenten mentaal last hebben van alle beperkingen. "Hoe hoger het percentage digitaal onderwijs, hoe slechter studenten zich voelen", vatten ze de situatie samen.

Door: ANP