Leiden gaat geld leenstelsel gebruiken voor verbeteren onderwijskwaliteit

De afschaffing van de basisbeurs voor studenten zorgde ervoor dat de Staat 2,3 miljard euro bespaarde. De Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden mogen beiden een deel van dit geld investeren in het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Hiervoor hebben ze plannen aangeleverd, en deze zijn goedgekeurd. Dit meldt Nu.nl.

Hogere onderwijsinstellingen mogen ideeën aanleveren om de opbrengsten van het afschaffen van de basisbeurs te investeren. De ideeën van de Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden zijn goedgekeurd, en deze instellingen zullen hun plannen tussen 2019 en 2024 realiseren.

De Hogeschool Leiden is van plan personeelstekorten op te lossen met het geld. Door meer docenten aan te nemen wil de hogeschool zorgen dat studenten persoonlijke begeleiding kunnen krijgen, bijvoorbeeld bij afstuderen. Ook wil de hogeschool met extra personeel beter gaan controleren of studenten wel voldoende studeren.

De Universiteit Leiden heeft plannen om scholieren beter voor te lichten over studiekeuzes en wil daarnaast het opleidingsaanbod uitbreiden en zorgen voor betere arbeidsmarktoriëntatie. Ook is de universiteit gestart met een speciaal project voor studenten met een migratieachtergrond, en is er een systeem opgezet voor beter communicatie tussen docenten en studenten.

Door: Nationale Onderwijsgids