Nog 30 studentenondernemingen in de race voor Philips Innovation Award

De halve finalisten van de Philips Innovation Award zijn bekend. Dertig innovatieve studentenondernemingen zullen de strijd tegen elkaar aan gaan op woensdag 8 april in de Schiecentrale te Rotterdam. Acht van deze start-ups zullen door gaan naar de finale die zal plaatsvinden op 18 mei 2020 in Theater Rotterdam. Dit meldt Philips Innovation Award.

De Philips Innovation Award draait niet alleen om het winnen van de award. Het platform bestaat uit vier fases: Idea Stage, Developing Stage, Refining Stage and Final Stage. In elke fase worden de deelnemers gestimuleerd en geholpen met het verder verbeteren en valideren van hun businessplan. Zo worden ze, ongeacht of zij de finale bereiken of niet, getransformeerd tot een succesvolle start-up. Bekende oud-deelnemers van de Philips Innovation Award die veel hebben bereikt na hun deelname zijn de elektrische e-sharing scooters van Felyx en de winnaar van vorig jaar: BI/OND.  
 

Een aantal finalisten uitgelicht

Innovators
  • BikeFlip: BikeFlip biedt maandelijkse abonnementen aan voor tweedehands kinderfietsen. Wanneer kinderen hun fiets ontgroeien kunnen zij bij BikeFlip terecht voor een grotere fiets.
  • PlaygroundVR: Playground VR brengt kinderen in het ziekenhuis samen in een unieke VR-speelplaats om samen te kunnen spelen, als ze niet naar buiten kunnen.
 
Rough diamonds
  • Funbook: Funbook is een startup die focust het transformeren van hoger onderwijs. Zij willen technologieen zoals Augmented Reality en Virtual Reality betrekken in het onderwijs.
  • Unpluq: Unpluq helpt consumenten met het terugwinnen van de controle over je mobiele gebruik.
 
Dit jaar is de 15e editie van de Philips Innovation Award. Met meer dan 100 deelnemende teams, heeft de Philips Innovation Award zich kunnen profileren als een befaamde award in het startup landschap. De winnaar zal bekend worden gemaakt in de grote finale op 18 mei. De jury zal worden voorgezeten door Frans van Houten, CEO Royal Philips. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids