Normal_award__prijs

Op 6 januari is door Fontys de jaarlijkse Onderzoeksprijs uitgereikt. De prijs ging dit jaar naar Roderick Wondergem voor zijn onderzoek naar beweeggedrag van mensen na een beroerte. Tevens kregen masterstudent Tess de Kok en bachelorstudent Alexander Warkus een prijs. Dit meldt Vereniging Hogescholen. 

Rick Wondergem van Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven heeft gewonnen in de categorie medewerkers. “Ik wil als docent niet alleen met onderwijs bezig zijn, maar ook met onderzoek, samen met studenten en het werkveld”, laat hij weten. Hij bracht met zijn onderzoek beweeggedrag in kaart van mensen met een  Cerebro Vasculair Accident.
 

Praktijkgericht onderzoek

Fontys heeft praktijkgericht onderzoek dat gericht is op- of ontwikkeld en uitgevoerd is met het werkveld hoog in het vaandel staan. De Fontys Onderzoeksprijs is om deze reden in het leven geroepen. Naast een medewerker krijgt ook elk jaar een master- en bachelorstudent een prijs. 
 
Tess de Kok van Fontys Sporthogeschool in Eindhoven onderzocht voor haar masterscriptie in welke mate een docent invloed heeft op de ontwikkeling van motorische vaardigheden bij kinderen tussen de 7 en 11 jaar. 
 
Alexander Warkus, van Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek in Venlo, deed onderzoek waardoor oogstrobots beter kunnen worden ingezet. Hij onderzoek daarvoor hoe beelden van rijpe paprika’s geautomatiseerd kunnen worden verwerkt in het systeem.
 
Meer informatie is hier te lezen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids