Normal_bibliotheek__boeken

De Nationale Voorleeswedstrijd is de op één na grootste leesbevorderingscampagne van Nederland en bestaat 26 jaar. Naast De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne voor leerlingen in het basisonderwijs, organiseert Stichting Lezen ook een voorleeswedstrijd voor pabostudenten. Want een goed voorbeeld, doet goed volgen. Een pabostudent die plezier heeft in voorlezen en het boekenaanbod kent, is later van onschatbare waarde voor zijn of haar leerlingen. Dit meldt Stichting Lezen.

Op woensdagavond 25 september 2019 vindt in Theater Kikker in Utrecht de landelijke finale plaats van de Pabo Voorleeswedstrijd. Een vakjury bepaalt wie van de twaalf pabostudenten zich de Nationale Pabo Voorleeskampioen 2019 mag noemen. De finalisten zijn de winnaars van lokale, regionale voorrondes en provinciale finales, georganiseerd door de Bibliotheken en de Provinciale Ondersteuningsinstellingen (POI).
 
Met de voorleeswedstrijden laat Stichting Lezen zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is.
De finalisten worden beoordeeld door een vakkundige jury, waarin Jaap Friso (kinderboekenrecensent en maker van de Grote Vriendelijke Podcast, een podcast over jeugdliteratuur), Renée Langens (Docente Nederlands en coördinator Pabo University) en kinder- en jeugdboekenschrijver Arend van Dam zitting hebben. De presentatie van deze spannende finale ligt in handen van Luc Elson. 
 

Over De Pabo Voorleeswedstrijd

De Pabo Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en Stichting entoen.nu. Voor pabostudenten is het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan jeugdliteratuur en voorleesvaardigheden. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids