Normal_windesheim__zwolle

Het herstel van de vloeren van gebouw X verloopt voorspoedig. De planning is om het gebouw na de herfstvakantie weer in gebruik te nemen. Dit meldt Windesheim.

Collegevoorzitter Henk Hagoort: "In twee groepen worden stuk voor stuk de vloeren hersteld, waarbij van boven naar beneden wordt gewerkt. Zodra een verdieping is afgerond, kunnen we gelijk aan de slag met de voorbereidingen op het weer in gebruik nemen van het gebouw. We verwachten daarom dat de uiteindelijke verhuizing in tweede toetsweek na de herfstvakantie kan plaatsvinden en we in week 46 het gebouw weer kunnen gebruiken."

Voor de studio’s van Journalistiek geldt een langere doorlooptijd. De vloeren worden wel meegenomen in het herstelproces van de komende maanden, maar het herinrichten van de ruimtes kost meer tijd. Hagoort: "We koersen erop om de studio’s na de kerstvakantie weer in gebruik te nemen. Voor de contractactiviteiten zijn tot het einde van het jaar ruimtes gehuurd aan de Koggelaan. Ook hiervoor geldt dat deze na de kerstvakantie weer in gebouw X terecht kunnen."

Windesheim sloot gebouw X in oktober 2017 omdat de vloerconstructie niet voldeed aan de meest recente veiligheidsrichtlijnen. De vloeren worden nu hersteld met bollenankers. De problemen kwamen aan het licht toen een parkeergarage in Eindhoven was ingestort. Toen bleek dat de vloeren van andere gebouwen in Nederland ook niet aan de eisen voldeden. Het ging onder meer om gebouwen diverse onderwijsinstellingen, zoals van Saxion in Enschede, basisschool Het Festival in Zwolle, een gebouw van Lorna Wing in Deventer en dus ook gebouw X van Windesheim.  

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids