Normal_handen_schudden_samenwerking
Van 19 tot en met 23 maart was een afvaardiging van de Belgorod State National Research University (BelSU) op bezoek bij het Instituut voor Life Science & Technology en het kenniscentrum Biobased Economy van de Hanzehogeschool. Studenten werkten samen aan een drietal projecten gericht op duurzaamheid en de verwaarding van biomassa. Professoren, lectoren en onderzoekers maakten nieuwe plannen voor de toekomst, waaronder de uitbreiding van de samenwerking met het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool, zo meldt de onderwijsinstelling.
 
Binnen de Hanzehogeschool Groningen heeft het Instituut voor Life Science & Technology op dit moment de meest succesvolle samenwerking met BelSU. In Belgorod is de wens uitgesproken om de samenwerking te verbreden naar ICT en later ook naar engineering. Vorige week vonden de eerste verkennende gesprekken plaats met het Instituut voor Communicatie, Media & IT. Een tegenbezoek van dit instituut aan Belgorod staat gepland in mei.
 
De huidige samenwerking met het Instituut voor Life Science & Technology heeft alle elementen van onderwijs en onderzoek op bachelor-, master- en promovendusniveau in zich. Zo vindt jaarlijks een uitwisseling van bachelorstudenten en docenten tussen Groningen en Belgorod plaats. Daarnaast doet Yaroslava Kulchenko uit Belgorod op de Hanzehogeschool onderzoek naar het gebruik van anthocyanen uit tulpen voor zonnecellen als onderdeel van haar promotietraject. Andersom zal docent Gert Hofstede een deel van  zijn promotieonderzoek uitvoeren in Belgorod op het thema duurzame energie. 
 
Belgorod State National Research University is sinds 2010 lid van de ‘Association of Leading Universities of Russia’. BelSU behoort tot de top 35 universiteiten van Rusland en tot de top 150 universiteiten van Europa en Centraal Azië. Met name op het gebied van biologie en chemie is BelSU een gerenommeerde onderzoeksuniversiteit. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids