Normal_burn-out__opgebrand__stress__lucifer

Aanstaande zondag heeft het programma Kwesties van de NTR aandacht voor burn-out onder studenten. Het programma wordt om 20.00 uur uitgezonden op NPO Radio 1. Dat meldt NTR.

Rob Oudkerk is zondag in Delft om te praten over burn-out onder studenten en de lange wachtrijen bij de studentenpsychologen. De combinatie van de maatschappelijke druk, studiekeuzestress, bestuursfuncties en een sociaal leven, lijken steeds meer studenten de kop te kosten met een burnout als gevolg. Voor hulp van een studentenpsycholoog kun je op de hogescholen en universiteiten achterin de rij aansluiten met soms wel drie maanden wachttijd. Het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) pleit er daarom voor dat onderwijsinstellingen hun verantwoordelijkheden pakken en ervoor zorgen dat de studenten sneller geholpen worden door meer studentenpsychologen aan te nemen. Maar ligt de verantwoordelijkheid wel bij de scholen en universiteiten? Of ligt de verantwoordelijkheid bij de studenten zelf en leven ze té hectisch? Of ligt er te veel maatschappelijke druk op de jonge mensen?

Bij Rob Oudkerk in de bus zijn voorzitter Rhea van der Dong van het ISO, psycholoog Femke Marsman en Jean Marie Molina, expertdocent studiesucces Hogeschool Rotterdam, te gast. Het debat is live te volgen via de Facebook-pagina.

Kwesties is het wekelijkse live debatprogramma van de NTR. Politici, deskundigen en vooral de direct betrokkenen zelf komen aan het woord over brandende kwesties in Nederland. Presentatoren Rob Oudkerk en Marianne van den Anker reizen elke zondagavond af naar locaties waar zich actuele en controversiële onderwerpen afspelen rond diversiteit, levensbeschouwing en samenleving.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids