Normal_college__studenten__studeren__collegezaal__studie

Tien startups, gestart door studenten van vijf Brabantse hoger onderwijs instellingen, zijn genomineerd voor de eerste editie van de Student Startup Award Brabant. Iedere deelnemende onderwijsinstelling kon twee startups nomineren. De deelnemende scholen zijn de hogescholen Avans, Fontys en NHTV en de universiteiten van Eindhoven en Tilburg. Dat meldt Tilburg University.

De genomineerde startups zijn: het tegen opnemen zijn: Code Qube(Avans), Suus@Noon (Avans), Customs By BB (Fontys), Siemie & Koko (Fontys), VOKE Productions (NHTV), Ghost Tours Breda (NHTV), JAMWerkt (Tilburg), MR. Winston (Tilburg), BitSensor (TU/e) en Eventix(TU/e).

De genomineerden bedrijven pitchen vandaag voor een jury, die bestaat uit Mirjam Bink (ondernemer en medeoprichter ONL voor Ondernemers en JongONL), Pierre van Kleef (directeur Gate2Holding en business developer bij Midpoint Brabant) en Barend Groote Schaarsberg (co-owner bij Happix, Directeur bij Camsharing, mede-oprichter Topchauffeur BV en Easy Way). Deze jury kiest de drie bedrijven die doorgaan naar de finale.

Het is de eerste keer dat Brabantse student startups een regionaal podium krijgen. De deelnemende ondernemers hebben één gemene deler: ze studeren, of zijn recentelijk afgestudeerd, aan een van de vijf deelnemende kennisinstellingen. “Er zit een enorme innovatiekracht en groeipotentie bij deze jonge ondernemers. We zien bedrijven ontstaan in uiteenlopende sectoren, die allemaal op hun eigen manier het verschil maken. Deze jonge ondernemers verdienen een regionaal podium, en dat krijgen ze op 24 november”, aldus Reggy van den Bosch, mede-initiatiefnemer en Managing Director van het Tilburg Center of Entrepreneurship van Tilburg University. “Dit is de eerste editie. Ambitie is om deze Award volgend jaar uit te breiden naar alle onderwijsinstellingen van Brabant.

Voor deze eerste editie hebben de onderwijsinstellingen de krachten gebundeld met de organisatie van de Breda Startup Award. In één groots finale event op 24 november 2016 bij de Rabobank Breda wordt niet alleen de beste Student Startup van Brabant gekozen, maar ook de beste Bredase Startup. Tevens wordt de Breda Community Award uitgereikt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids