Normal_images

Vanuit het Ministerie van Onderwijs is besloten om landelijke hbo-opleidingen te clusteren. Voor de opleidingen in autotechniek houdt dit in dat alle drie de opleidingen die op dit gebied in Nederland aangeboden worden vanaf 1 januari 2015 de naam Automotive voeren. De opleiding wordt aangeboden door de Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Fontys Hogeschool. Dit meldt de Hogeschool Rotterdam.

De Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en de Hogeschool Rotterdam bieden de hbo-opleiding momenteel nog aan onder de naam Autotechniek. Voor de opleiding van de Fontys Hogeschool verandert niets: deze opleiding droeg al de naam Automotive.

De drie opleidingen krijgen niet alleen dezelfde naam, maar ook een gezamenlijk competentieprofiel. Daarbij is het aan de hogescholen zelf om te kiezen waar zij binnen dit competentieprofiel het accent op leggen. De Hogeschool Rotterdam kiest er bijvoorbeeld voor om het accent te leggen in het compleet voertuig denken. Op dinsdag organiseerde de drie hogescholen een bijeenkomst. Toekomstige ontwikkelingen in het internationale automotive werkveld stonden bij dit event centraal.

© Nationale Onderwijsgids