The Next Step: uniek speeddate-evenement in Almere

ALMERE - Op 27 maart 2014 zal Schouwburg Almere tijdens het speeddate-evenement The Next Step bruisen. Jongeren tussen de 16 en 30 jaar kunnen zich dan volop oriënteren op de volgende stap in werk of studie. The Next Step richt zich op mbo'ers, hbo'ers en wo'ers. Met een baan of op zoek naar een baan, op zoek naar een studie of een vervolg.

"De volgende stap in de carrière van de bezoeker staat hier centraal. Uniek is dat je tijdens deze beurs een gesprek kunt aanknopen met een manager van een bedrijf, maar ook met een studievoorlichter. Zo kies je bewust, strategisch en succesvol", zegt Frédéric Tonnon van Bright Communicatie, samen met de schouwburg initiatiefnemer van The Next Step.

Dankzij een eigentijdse opzet wordt The Next Step geen saaie banen- of studiebeurs. Naast informatiestands van bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen is het werkplein van de gemeente Almere aanwezig.

Daarbij is er ook een onafhankelijke hrm-adviseur die kandidaten kan bijstaan met carrière- en sollicitatieadvies. Spil van The Next Step zijn echter de ‘Meet & Greet’-tafels, waar werk, studie, bezoekers en exploitanten elkaar ontmoeten.

Scholen en bedrijven worden op dit moment benaderd om deel te nemen. Schouwburgdirecteur Hans Kraaijeveld: "De reacties zijn veelbelovend. Er is absoluut animo om van The Next Step een succesvol jaarlijks terugkerend event te maken, waarmee we Almere verder op de kaart zetten als dé onderwijs- en werkstad."

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres