Normal_inholland

HAARLEM – De eerstejaars studenten die in september beginnen aan een studie bij een van de vestigingen van Hogeschool InHolland staan natuurlijk te trappelen van ongeduld om de bibliotheek in te duiken om hun huiswerk af te maken, maar voordat het zover is, worden ze eerst wegwijs gemaakt in het studielandschap om hen heen en maken ze kennis met de stad waarin ze de komende jaren zullen verblijven, zo meldt InHolland op de website.

Omdat de hogeschool vestigingen heeft in verschillende grotere steden, worden de introductieweken los van elkaar gehouden. Zo is er de ‘OWee week’ in Delft, die al in volle gang is en de ‘Oh Oh Intro’ in Den Haag. Daarnaast zijn er de officiële jaaropeningen en de ‘inhoudelijke’ introductiedagen van de opleidingen.

Met de OWee begon de introductie voor Delftse Inhollandstudenten die nog tot en met de 23e duurt. De OWee is de ontvangstweek voor alle aankomende studenten die in Delft gaan studeren. In 7 dagen komen ze alles te weten over wat nodig is voor een succesvolle studententijd. In Alkmaar zorgt zoals ieder jaar studentenvereniging Omnivas ervoor dat de eerstejaars zich niet hoeven te vervelen. Tijdens de IN Alkmaar INTRO verkennen ze van 27 tot en met 30 augustus de stad en omgeving.

Voor de nieuwe eerstejaars van Inholland Den Haag begint het studiejaar met een gezamenlijke lunch op 3 september in de tuin. Naast een welkomstwoord namens de locatie zijn er studentenoptredens en is er een studentenmarkt. Op 5 september volgt er dan de tweede editie van Oh Oh Intro, het evenement voor Haagse studenten om kennis te maken met hun nieuwe studie- en stadsgenoten.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen