Leraar basisschool Leeuwarden fotografeerde kinderen tijdens omkleden

Een leraar van een basisschool uit Leeuwarden is aangehouden door de politie. Hij maakte namelijk foto’s en video’s van kinderen die zich aan het omkleden waren aan het begin en aan het einde van de gym- en zwemlessen. Dat meldt de NOS.

Leerlingen van de Plataanschool zouden twee jaar lang gefilmd en gefotografeerd worden door de man. Drie weken geleden is de man opgepakt, maar inmiddels ook weer op vrije voeten. Wel blijft hij verdachte in de zaak.

Bestuursvoorzitter Arjette de Pree van onderwijskoepel De Proloog, waar de school onder valt, is enorm geschrokken van het voorval. “Dat dit op onze school moet gebeuren is heel verdrietig.”

Onderzoek 

Hoe de school erachter is gekomen wat de leraar precies deed wil De Pree niet zeggen aangezien de politie nog bezig is met het onderzoek. “Ik ben over het voorval geïnformeerd. Daarna hebben we de leraar geschorst en de politie ingeschakeld.”

Ouders zijn ingelicht 

De ouders van de kinderen op de school zijn vrijdag 7 juni ingelicht. De school heeft ook geprobeerd om de situatie met de leraar aan de kinderen uit te leggen. “De meester heeft iets gedaan dat niet mag. Daarom komt hij niet meer terug op school. Dat hebben we de kinderen uitgelegd”, aldus de bestuursvoorzitter. 

Het is onbekend wat de man met de beelden van de kinderen deed en of hij ze online verder verspreid heeft.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk