Juf rekent antwoord van zesjarige fout: 'het is patat en geen friet'

Een schrijfopdracht voor school kan soms anders lopen dan verwacht. De 6-jarige Kyenna moest bij een opdracht patat schrijven, omdat ze moest oefenen met de a-klank. In plaats van patat schreef Kyenna frietjes. Haar juf van OBS De Vuurvogel rekende dat antwoord fout. Tot groot verdriet van Kyenna. Dat meldt Omroep Brabant.

Vader Denny vroeg aan zijn dochter hoe het op school was gegaan. Terwijl hij dat vroeg keek Kyenna erg verdrietig. “Wij zeggen friet, riep ze, maar er moest patat staan”. Denny vond het verhaal zelf erg grappig.

Schoolopdrachten 

Sinds groep 3 krijgt Kyenna deze opdrachten van school, al was dit voor Denny ook totaal nieuw. Zijn dochter haalt het liefste de hoogste cijfers van de hele klas. “Haar moeder is juf, dus misschien denkt Kyenna wel dat ze helemaal geen fouten mag maken.”

Van haar ouders krijgt Kyenna sowieso een tien voor de opdracht, want haar antwoord konden zij wel waarderen. “We wonen in Tilburg, voor ons is het friet. Patat zeggen ze maar boven de sloten.”

Er is maar één antwoord

De juf denkt er helaas anders over. Als Denny met zijn dochter mee naar school gaat wilde ze het antwoord alsnog niet goed keuren. “Zij denkt waarschijnlijk ook, dit is wat ik vraag en daarvoor is maar één antwoord mogelijk.” Gelukkig kon ze om alle consternatie wel erg lachen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk