Juf Lieneke kreeg emotionele verrassing van leerlingen tijdens Dag van de Leraar

 Juffrouw Lieneke had vanmorgen toen ze de klas in kwam nog geen idee. (Oud)-leerlingen hadden, samen met meester Jesper, een verrassing voor haar bedacht. Dit ook in het kader van de Dag van de Leraar. En dat raakte juffrouw Lieneke heel erg. Dat meldt Metro.

Volgens het onderwijs is de Dag van de Leraar het uitgelezen moment om de waardering uit te spreken voor de inzet van leerkrachten en om het onderwijssysteem te verbeteren.

Ontroerende video 

In Rhoon, waar juf Lieneke lesgeeft, is heel creatief omgegaan met het eren van de leraar. De leerlingen en meester Jesper gingen de uitdaging aan van Zwijsen, de grootste en oudste onderwijsuitgever van Nederland. De organisatie had namelijk leerlingen gevraag om een ontroerende video te maken en te delen. Zo konden alle groep 3-leerkrachten van Nederland op de Dag van de Leraar in het zonnetje worden gezet.

Juf Lieneke mocht vanmorgen dus genieten van een (in scène gezette) voorleeswedstrijd met leerlingen van openbare basisschool De Overkant. Ook collega’s van Lieneke en oud-leerlingen waren aanwezig. In haar loopbaan als lerares heeft Lieneke meer dan vijfhonderd leerlingen leren lezen.

Symbool voor alle leerkrachten 

De reactie van Lieneke zie je hieronder. Zwijsen ziet in juf Lieneke het symbool voor alle leerkrachten in Nederland die er elke dag een feestje van proberen te maken om kinderen dingen te leren en ze te motiveren en te stimuleren.