Inschrijving geopend voor verkiezing Leraar van het jaar 2023

De inschrijving voor de verkiezing Leraar van het Jaar 2023 is geopend. Tot en met 9 juni kunnen leraren, schoolleiders, onderwijs(ondersteunend) personeel, maar ook leerlingen en ouders hun favoriete leraar aanmelden voor de verkiezing. Ken jij een leraar die het verdient om Leraar van het Jaar te worden? Iemand die iets speciaals doet in de les? Die een boegbeeld is voor het vak of een inspiratie voor anderen binnen en buiten het onderwijs? Dan ben jij aan zet! Meld die fantastische leraar aan voor de verkiezing! Dat meldt Lerarenvanhetjaar.nl.

De titel Leraar van het Jaar wordt uitgereikt in vier categorieën: primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De winnaars zijn een jaar lang ambassadeur van hun beroep. Ze krijgen een podium om hun inspiratie en innovatieve ideeën uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland. De Leraren van het Jaar werken vanuit vakmanschap aan het beste onderwijs voor hun leerlingen. De verkiezing is een erkenning van het vak en draagt bij aan een positief imago van het beroep. Volgens Steffie van der Meijden, Leraar van het Jaar 2022 voor het speciaal onderwijs, mogen haar vakgenoten trots zijn op hun vak. "Als leraar bereid je leerlingen voor op de toekomst. Laten we trots zijn op wat we doen en dit vooral ook blijven!"

Leraar nomineren 

Je kunt jouw favoriete leraar nomineren via deze website. Dit kan tot uiterlijk 9 juni 2023. Uit alle aanmeldingen maakt een jury van leraren een eerste selectie. Daarna kiest een beroepsjury van leraren 10 genomineerden per sector. Zij gaan door naar de volgende ronde, waarbij ze een brief en filmpje moeten maken. Uiteindelijk kiest een vakjury de vier winnaars uit het basisonderwijs, speciaal (basis)onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Deze winnaars worden op de Dag van Leraar op 5 oktober 2023 bekendgemaakt.

Door: Nationale Onderwijsgids