Meester Jesper wint Zapp Award voor favoriete online ster

Meester Jesper was ’s ochtends nog met zijn gezin bij de uitvaart van zijn schoonmoeder, maar op zaterdagavond was de hele familie bij de uitreiking van de Zapp Awards. Meester Jesper, bekend van TikTok, won de prijs voor favoriete ster online. Dat meldt het AD. 

Meester Jesper is leraar van groep 7/8 op basisschool De Wegwijs in Winssen. Daarnaast maakt hij filmpjes op TikTok en YouTube. Dat zijn soms filmpjes over taal en rekenen, maar er zitten ook grappige filmpjes tussen over het leven in de klas en over zijn eigen gezin.

Zapp reikt jaarlijks prijzen uit voor programma’s op tv en online. Kijkers kunnen stemmen op hun favorieten.

Erkenning 

Meester Jesper is blij met de erkenning. “Met de instructiefilmpjes over taal en rekenen wil ik kinderen en hun ouders helpen. De verhalen over grappige situaties in de klas zijn ook bedoeld om te laten zien hoe leuk het onderwijs is.”

TikTok 

Zijn werk als onlinester naast zijn carrière als leraar neemt zoveel tijd in beslag, dus meester Jesper staat nu nog maar drie dagen per week voor de klas. Bij de uitreiking werd hem nog de vraag gesteld dat als hij nu moest kiezen tussen onderwijs en Tiktok, wat hij dan zou kiezen. Meester Jesper noemde toen TikTok, maar een dag later komt hij daar toch een beetje op terug. Het lesgeven wil hij niet missen en hij blijft TikTok en lesgeven graag combineren.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk