Meester Jesper vergeet nu nooit meer wie componist Richard Wagner is

Deelnemers van het populaire programma De Slimste Mens krijgen de laatste tijd voornamelijk kritiek van kijkers. Daarbij wordt er vooral kritiek geleverd op het kennisniveau van de deelnemers.  ‘Meester Jesper’ kreeg daar ook mee te maken na zijn deelname. Dat meldt Metro. 

Meester Jesper, bekend van onder andere TikTok, deelt op zijn social media-kanalen allerlei tips over leren en deelt grappige situaties die hij beleeft met zijn klas. Hij nam het in zijn aflevering van De Slimste Mens op tegen actrice Anniek Pheifer en bioloog Matyas Bittenbinder. In de finale viel Meester Jesper af. Kijkers vonden het belachelijk dat hij niet wist wie componist Richard Wagner was. Zeker als leraar zijnde had hij dat moeten weten.

Zenuwachtig 

De basisschoolleraar legt uit dat hij ontzettend zenuwachtig was. “Het is ook altijd makkelijk om dingen vanaf de zijlijn te roepen. Zelf ben ik van mening, dat zie ik ook in de klas, dat iedereen andere talenten en onderwerpen heeft waar ie goed in is. Sommige antwoorden ken je, andere niet. Het is maar net waar je goed in bent.”

Gebrek aan geschiedkundige kennis 

Jurylid Maarten van Rossem  gaf laatst al aan dat het bij veel deelnemers aan het programma ontbreekt aan geschiedkundige kennis. 

Meester Jesper geeft aan dat hij zeker nog eens een keer mee doet aan het programma, mocht hij nog een keer gevraagd worden. Zijn klas heeft naar het programma gekeken en baalde onwijs dat hun meester naar huis moest. “En wie Wagner is vergeet ik nu nooit meer.” 

Door: Nationale Onderwijsgids  / Femke van Arendonk