Op Nederlandse festivalcampings gaat Franse leraar viral met 'Vendetta'

De Franse leraar Roland Cristal maakte het aanstekelijke liedje ‘Vendetta’. Dat nummer zit waarschijnlijk nog steeds in je hoofd als je naar bijvoorbeeld Defqon.1 of WiSH Outdoor bent geweest. Nu wordt het nummer non-stop gedraaid op de Nederlandse campings. Dat meldt 538.nl.

Roland Cristal: “Ik ben leraar. Op een dag waren mijn leerlingen lastig in de klas. ’s Avonds zat ik in de auto en riep ‘vendetta!’, en zo is mijn track geboren.” Vendetta betekent iets in de trend van bloedwraak en wordt vooral op het Franse eiland Corsica geroepen. 

TikTok

Op TikTok delen mensen massaal filmpjes waarin ze losgaan op het nummer. Van de polonaise tot aan een stoelendans

Hardstyle-remix

Inmiddels is het nummer ook een Italiaanse hardstyle-dj The Purge overgenomen. De dj die tegenwoordig in Nederland woont heeft van ‘Vendetta’ een hardstyle-remix gemaakt. Cristal vindt het leuk dat andere muzikanten zoals The Purge met zijn muziek aan de haal gaan. “Vendetta deed het in Frankrijk ook best aardig, maar ik moet zeggen dat het nogal gek is wat er in Nederland gebeurt.”

Festivalzomer

De Fransman is deze zomer nog niet terug te vinden op een Nederlands festival. Wellicht tijdens de festivalzomer van volgend jaar. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk