Cursus 'programmeren met kinderen' voor (groot)ouders en docenten

Op 12 april, 26 april en 24 mei organiseert een bibliotheek Rosmalen een cursus ‘programmeren met kinderen’ speciaal voor (groot)ouders, leerkrachten en vrijwilligers. In drie bijeenkomsten worden de basisprincipes van het programmeren bijgebracht (Computational Thinking), gaan de deelnemers aan de slag met Scratch en MakeCode voor de micro:bit en leren ze hoe ze dit aan kinderen uit kunnen leggen. Om mee te doen aan de cursus heb je geen kennis nodig, wel een laptop. Dat meldt Huis73.

Op een leuke en interactieve manier maken enthousiaste programmeurs je wegwijs in het programmeren zodat jij dadelijk de juiste tools in handen hebt om met je (klein)kinderen e/o leerlingen aan de slag te gaan. De cursus bestaat uit totaal 2 lesavonden (12 en 26 april) en een terugkomavond (24 mei). Daarnaast heb je op zaterdag 14 mei van 14.00-16.00 uur de gelegenheid om tijdens de Coderdojo in Rosmalen mee te lopen en jouw opgedane skills toe te passen.

Computer 

Om mee te kunnen doen aan deze cursus moet je kunnen omgaan met een computer. Voor de lessen heb je een laptop (Windows, Apple of Chromebook) nodig. Eventueel kan je deze bij Huis73 lenen, neem hiervoor contact op met brigittadraaisma@huis73.nl. Alle deelnemers krijgen een micro:bit experimenteerset in bruikleen.

Door: Nationale Onderwijsgids