Kungfu-leraar die leerlingen mishandelde staat voor de rechtbank in Roermond

Kungfu-leraar René L. staat vandaag voor de rechter vanwege verdenking op een poging tot zware mishandeling in de periode 2009 tot en met 2018. Ook zou hij meerdere zelfgemaakte wapens in bezit hebben, waaronder een pistool en een zelfgemaakte zweep. De 72-jarige leraar zou over een periode van dertig jaar in totaal 50 leerlingen fysiek en mentaal hebben mishandeld. Dit gebeurde dan vaak bij hem thuis. Dit meldt De Limburger.

René L. zou niet alleen met zweepslagen en met bedreiging van zijn pistool zijn leerlingen in een sekte zijn wil hebben opgelegd. De leraar zou volgens zijn slachtoffers ook heel goed zijn geweest in hen mentaal kapotmaken. Op die manier zouden ze beter naar hem luisteren.

Verschillende misdaden

Een pand in Kessel, waar hij op dat moment woonde, gebruikte hij voor zijn misdaden. Daar zouden ook drie vrouwen seksueel misbruikt zijn door L. Er is aangifte gedaan, maar het Openbaar Ministerie heeft daarvoor te weinig overtuigend bewijs gevonden om er een zaak van te kunnen maken. Het misbruik zou achter gesloten deuren hebben plaatsgevonden, het fysieke geweld was openbaar. 

Leerlingen geslagen

De kungfu-leraar heeft aan De Limburger en de Volkskrant verklaart dat hij leerlingen heeft geslagen, maar dat dat niet meer dan wat klapjes waren geweest. Hij ontkent het bezit van vuurwapens, seksueel misbruik en zegt ook nooit iemand bedreigd te hebben. 

Spreekrecht

Drie van de vier slachtoffers die aangifte hebben gedaan tegen L. maken vandaag ook gebruik van hun spreekrecht. De rechtbank in Roermond heeft een volle dag ingepland voor deze eerste dag van het proces.

Door: Nationale Onderwijsgids