Docenten doen aangifte tegen leerlingen om uit de hand gelopen examenfeest

Enkele docenten van het Willem de Zwijger College in Bussum gaan aangifte doen bij de politie tegen een aantal leerlingen. Een examenfeest liep vrijdag dermate uit de hand dat er politie aan te pas moest komen. Dit meldt NU.nl.

De docenten zouden zijn aangevallen door enkele leerlingen tijdens een examenfeest. Deze zou in eerste instantie gemoedelijk begonnen zijn met een muziekbox op straat. Leerlingen dronken echter overmatig veel alcohol en bedreigden vervolgens personeel van de school. Ook pleegden zij vernielingen.
 

Passend geweld

De opgeroepen politie waarschuwde enkele malen, maar werd vervolgens zelf aangevallen door een aantal leerlingen. Hierop gebruikte de politie "passend geweld" om een einde te maken aan het feestje.
 

Aangifte

Eerder werd nog gemeld dat de rector namens het Willem de Zwijger College aangifte zou doen, maar nu is duidelijk dat het om afzonderlijke docenten gaat. Hoeveel leraren aangifte gaan doen, is nog niet bekend. Rector Adels veroordeelt voornamelijk het geweld tegenover de leerkrachten en begrijpt "heel goed dat deze collega's naar de politie stappen".
 
Door: Nationale Onderwijsgids