Landelijke online invalpool matcht invalleerkrachten en scholen

In deze coronaperiode kan het voor scholen lastig zijn om op tijd invallers te vinden wanneer leerkrachten plotseling uitvallen. De regionale invalpools zijn steeds vaker leeg. Arbeidsbemiddelingsbureau Derec heeft daarom de online invalpool Derect opgericht. Dit meldt Derec.

“Onze onderwijsspecialisten zagen het uitvalprobleem in het onderwijs groeien,” vertelt Arjan van der Kooij, eigenaar van arbeidsbemiddelingsbureau Derec. “De traditionele invalpools van scholen zijn leeg. Daarnaast kan het moeilijk zijn om op korte termijn een invaller te vinden. Bijvoorbeeld omdat je te maken hebt met openingstijden van een bureau en dus beperkte bereikbaarheid.” 
 
Derect is een online invalpool, wat maakt dat invalkrachten voor scholen direct te benaderen zijn, ook in de avond of het weekend. Aanmelden bij Derect is voor zowel scholen als kandidaten kosteloos. Kandidaten kunnen aangeven welke dagen zij beschikbaar zijn, hun maximale reisafstand, uurtarief en welke scholen of groepen hun voorkeur heeft. Nadat scholen hun vacature op Derect hebben geplaatst, krijgen zij inzage in de ervaring en het uurtarief van de best passende invalkrachten. 
 
Inmiddels staan er naar eigen zeggen ruim 400 invalkrachten ingeschreven op het platform. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids