Leerlingen, ouders en leraren organiseren samen Nationaal Onderwijsdebat

In december 2020 sloegen leerlingen, ouders en leraren de handen ineen om gezamenlijk een Nationaal Online Onderwijsdebat te organiseren. Dit onderwijsdebat vindt plaats op maandagavond 1 maart 2021 (19:00 – 20:30) in Nieuwspoort te Den Haag. Dit meldt Ouders & Onderwijs.

Hoe gaat de salariskloof tussen het primair en voortgezet onderwijs gedicht worden? Moet de ouderbijdrage worden afgeschaft? En is latere selectie de oplossing voor kansenongelijkheid? Dit zijn een handjevol van de thema's waarover politieke partijen met elkaar in debat gaan.

De kijkers thuis kunnen zich laten horen tijdens dit interactieve debat. Door middel van een online peilingsvorm kunnen kijkers hun mening geven over verschillende peilingen. De politici zullen met elkaar in debat gaan over deze stellingen en óók reageren op de uitkomst van de peilingen.

De grootste politieke partijen in de Tweede Kamer zijn uitgenodigd voor het debat. VVD, CDA, D66, PvdA, GL, SGP, ChristenUnie en SP zullen aan het debat deelnemen. Iedereen kan het debat (online) bijwonen. Opgeven voor het interactieve debat kan via deze link, en het debat online volgen kan hier via de website van Nieuwspoort.

Door: Nationale Onderwijsgids