Amsterdamse scholen kunnen extra parkeervergunningen aanvragen voor leraren

Scholen kunnen tijdelijk extra parkeervergunningen aanvragen voor hun leraren. Dat kon al, maar de gemeente Amsterdam breidt de maatregel uit en verlengt die tot het eind van het schooljaar in 2021. “We willen het leraren die buiten de stad wonen makkelijk maken om in Amsterdam te werken.” Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Veel Amsterdamse leraren wonen niet in de stad en zijn afhankelijk van de auto om bij hun werk te komen. Sinds eind 2018 verleent de gemeente per schoollocatie 2 extra maatschappelijke parkeervergunningen. Voor Centrum zijn dat bedrijfsvergunningen. Amsterdam verlengt deze maatregelen dus tot het eind van het schooljaar in 2021.
 

Meer parkeervergunningen

Voor scholen in Nieuw-West en Noord, waar het lerarentekort het grootst is, stelt de gemeente Amsterdam 4 in plaats van 2 extra parkeervergunningen beschikbaar. Voor het dichtbebouwde Centrum gaat het aantal bedrijfsvergunningen per school van 1 naar 2. De stadsdeelbesturen van Nieuw-West en Zuidoost kunnen ervoor kiezen om evenzoveel extra ontheffingen voor blauwe zones te verlenen.
 
De schoolbesturen vragen de vergunningen aan. Zij bepalen welke leraren ervan gebruik kunnen maken.
 
Door: Nationale Onderwijsgids