Normal_rss_entry-226926

Buddy Vedder en Ilse DeLange behoren tot de BN’ers die komende donderdag meedoen met een actie om de vlag uit te steken voor iedereen die onderwijs geeft. De actie is een initiatief van de organisatie Jantje Beton. Ook Méér Muziek in de Klas, de organisatie waarvan koningin Máxima erevoorzitter is, doet mee.

"Door de sluiting van alle scholen hebben leraren, onderwijsprofessionals, maar ook ouders in zeer korte tijd moeten schakelen naar afstandsonderwijs, om alle kinderen zo goed mogelijk van onderwijs te blijven voorzien", zeggen de initiatiefnemers. En dat mag allemaal weleens worden beloond door de vlag voor hen uit te steken.

"Het uithangen van de vlag staat symbool voor verbondenheid en respect, zonder tekort te willen doen aan het verdriet van de mensen om ons heen", laten Jantje Beton en een keur van organisaties die de actie steunen weten.

Scholieren

Scholieren wordt gevraagd zelf een wimpel te maken bij de nationale driekleur, met 'een krul voor het onderwijs’. Hoe en van wat, dat mogen ze helemaal zelf weten. Het kan ook online.

De oproep wordt ondersteund door onder meer Cruyff Foundation, PO-Raad, VO-Raad, Kinderpostzegels, Krajicek Foundation en Kennisnet.

Door: ANP