Normal_klas_leeg_stoelen_stoeltjes_op_tafel_sluiting_dicht_staking

Door het hele land zijn er manifestaties en bijeenkomsten tijdens de onderwijsstaking. De meeste stakers worden verwacht in Amsterdam en in Leeuwarden. Daarnaast organiseren scholen zelf ludieke acties. 

In tegenstelling tot de actie in maart gaan de leraren woensdag niet naar het Malieveld in Den Haag om te protesteren. In plaats daarvan worden er door het hele land verschillende acties georganiseerd. In elke regio houdt de AOb een bijeenkomst of manifestatie waar stakers naar toe kunnen komen.

Noorden 
Voor stakers in Noord-Nederland houdt de AOb van 10.30 tot en met 13.00 uur een manifestatie in de WTC Expo in Leeuwarden.
 
Westen
In Amsterdam is een grote manifestatie op De Dam van 9.30 tot en met 11.00 uur. 
In Den Haag staat op Het Plein het ‘Glazen investeer in onderwijs’-huis. Daarop zijn schermen te zien waarop vanaf 10.00 uur live-uitzendingen van de AOb zijn te volgen, met updates van het debat over de onderwijsbegroting en met interviews met politici. 
 
Oosten
In Almere en Enschede zijn er tussen 10.00 en 11.00 roadshows met een mobiel podium op centrale pleinen. In Zwolle en Arnhem kun je ‘s middags terecht tussen 13.00 en 14.00 uur.
 
Zuiden
Eindhoven: Stakers uit het zuiden van het land kunnen terecht bij Poppodium De Effenaar aan de Dommelstraat 2 van 10.45 tot en met 13.15 uur. 
Goes: In Zeeland is er voor onderwijspersoneel dat het werk neerlegt van 10.00 tot en met 13.00 uur een inloopbijeenkomst in het FNV-vakbondshuis, Wulfaertstraat 5.
 

Eigen ludieke acties

Daarnaast organiseren scholen zelf ludieke acties. Zo is er vanaf 8.00 uur een mars vanaf het Rotterdamse Wilhelminaplein naar het Excelsiorstadion met een aansluitend podiumprogramma. In Utrecht is er van 12.05 tot 12.10 uur een initiatief voor een ‘freeze’, waarbij docenten 5 minuten “net zo stil staan als het onderwijs”.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Bron: AOb